söndag 20 april 2008



Lovade min yngsta dotter att göra hennes favoritefterrätt i helgen, chokladmousse.
Här kommer receptet ifall ni blir sugna när ni tittar på bilderna.

200 gr mörk choklad (marabou)
70 gr osaltat smör
3,5 dl vispgrädde
2 stora ägg
2 msk honung
1 msk whisky eller calvados (kan uteslutas)

* smält choklad och smör i vattenbad
* vispa grädden löst
* vispa ägg och honung
* vänd ner chokladsmet och grädde i äggsmeten
* häll upp i portionsformar och kyl minst en timme (blir 6 stycken glas)



När jag gör chokladmousse till barnen utesluter jag spriten men till vuxna tar jag gärna i calvados som är sååå gott till choklad. Det här är en perfekt efterrätt att bjuda på när man har gäster för man kan göra den kvällen innan, då behöver man inte stressa ihjäl sig precis innan gästerna kommer utan kan i lugn och ro fixa förrätt och huvudrätt.
Servera gärna vispad grädde till, kan berätta att i det här sammanhanget så känns grädden lätt...

Inga kommentarer: