onsdag 11 juni 2008








Äntligen blev det dags att göra fläderblomsaft igen, vad vi har väntat och längtat och längtat och väntat... Här kommer receptet ifall det är någon som blir sugen:


40 stora blomklasar av fläder
1 påse citronsyra (50 gram)
3 citroner
2 liter vatten
2 kg strösocker


1. Skölj blomklasarna väl
2. Borsta citronerna och skiva dem tunnt
3. Varva blomklasar med citronskivor och citronsyra i en hink/kastrull
4. Koka upp vatten och häll i strösocker
5. Häll sockerlagen över blomklasar och citronskivor
6. Täck över och låt stå kallt i 3-5 dygn, rör om i saften en gång per dygn.
7. Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor eller i plastburkar om du vill frysa in saften.


Lätt som en plätt och fantastiskt gott och svalkande...

9 kommentarer:

pudelflicka sa...

Vilka fina bilder du har tagit till ditt Flädersaftrecept. Jag har aldrig gjort saft men min kompis gör de varje år.
Kram från Hedvig

Lily of the valley sa...

Vackra bilder! Jag älskar fläder!
Sa till sonen att jag borde plantera en fläder i trädgården eftersom jag älskar doften och saften. Jag börjar med saften, får tyvärr köpa färdig. Det är godare när man gör den själv. Ett år när jag hade tillgång till flädern, gjorde jag vin, Nordens champagne, hette det. Det var lite omständigt att göra men det var himla gott.

Ha de gott
kram Lily

Susanne sa...

Hej Camilla!
Vad kul att se att du oxå bloggar här för det gör ju jag också.....
Ska vandra lite på dina sidor och ta del av dina vackra bilder. Må så gott. MVH Susanne
www.nattsyrran.blogspot.com

Karins fotoblogg sa...

Snygga bilder, trevlig "vardagsdokumentation"! Ååå vad jag blir sugen på flädersaft! På förra stället där vi bodde hade vi en fläder... kanske borde vi köpa en buske så att vi kan göra saft igen...

Camilla Alvén sa...

Tack snälla ni för kommentarerna!
Fläderblommorna plockar jag ute i naturen, här växer massor av fläder.
Vin av fläder låter gott. Det händer ibland att jag lägger en kula frusen flädersaft i ett glas och fyller upp med mousserande vin eller champagne, sååå gott!!!
Ha det bra
Camilla

Fundera grönt sa...

Åh vad sugen jag blev på kall flädersaft nu...
Ha det gott!

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Camilla!

Tack för fin kommentar...blir så GLAD!!!

Men så vackra bilder på pionerna...verkligen! Jag tar mig aldrig tid till att lära mig photoshop men jag måste ta tag i det.

Underbart med fläderblomssaft...fina bilder oxå, är jättesugen på att fota mat...synd att man inte är någon mästekock direkt.

Ha det gott!
KRAM
Hanna

Jes/Vita villa vila sa...

Å vilka urmysiga bilder vännen & vad härligt med flädersaft!!! ♥ Alltid lika mysigt att kika in här på din superhärliga blogg!

Kram Jes ♥

Anneli sa...

Hej!

Vilka underbara bilder du har här på din sida!! Jag bara njuter när jag tar mig runt här...ska spara dig bland mina favoriter och kommer snart åter!!

Önskar dig en skön vecka - trots regn och kyla!!

Kram