onsdag 25 mars 2009


Jag har åkt förbi Jakriborg många gånger, varje gång har jag förundrats över husen som ligger likt en tysk medeltida stad mitt ute på den skånska slätten. Varje gång har jag velat hoppa av tåget men jag har alltid varit på väg mot ett annat mål, en annan plats, en annan stad. I dag tog jag mig själv i kragen och körde dit, gick runt bland husen, i gränderna, på torget. Tittade och fotograferade och funderade. Undrade över hur det känns att bo bakom en mur? Det kändes lite trångt och instängt att gå där men så plötsligt fanns det en öppning och man såg ut över den skånska slätten, vilken tur...

17 kommentarer:

anna of sweden sa...

Jag har aldrig varit där men skulle gärna vilja komma dit och kika. Det ser fint ut. Vackra färger.

Ninni sa...

Vilka fina bilder det blev från ditt besök! Jag har också bara sett det på bild tidigare men stället tilltalar mig. Jag tycker att husen ser vackra ut. Men kanske är de som du säger i fel miljö. Vi är ovana vid murar och staket i Sverige, kanske speciellt nere i Skåne där ni verkligen har fri sikt som inte skyms vare sig av berg eller skogar.
Må så gott!
Kram Ninni

Anna of Dallas sa...

Jag får nog också ta mig i kragen. Mor har berättat om platsen och jag har sett artiklar med bilder, men det blev inget besök där förra sommaren. Kanske denna sommaren.

Anonym sa...

Udda och/men vacker plats Camilla! Var ligger platsen?

Hälsningar Erik

Camillas Foto sa...

Hej Erik!
Jakriborg ligger mellan Lund och Malmö, i Hjärup. Det går pågatåg från Malmö mot Höör, man går av i Hjärup, går in genom porten och hamnar i en helt annan värld. Jag körde bil dit via Lund mot Lomma och körde sedan av mot Hjärup, när jag närmade mig Hjärup var det väl skyltat mot Jakriborg,det finns en stor gästparkering.

Anonym sa...

Du tar verkligen underbart vackra bilder på vardagliga saker. Önskar min kreativitet också fanns där.

Randi sa...

Vilka läckra bilder!!! Jo, jag var där för rätt längesen och blev mäkta imponerad. Dessutom fick jag höra att de inte är dyrare att bygga jämfört med andra hus. Måste nu ta en ny tur dit - det har säkert hänt en del sen sist.
Kram Randi

Della sa...

Det är så kul att titta på dina bilder, för du hittar så mycket på dina fotorundor.

Photos by Storm sa...

Så vackert det var där och vilka branta tak. Har aldrig hört talas om Jakriborg men nu måste jag kolla kartan. Väldigt fina bilder du tagit. Ser ut som om du haft en bra dag/Lis

Anonym sa...

Intressanta bilder, jag tycker allt att det verkar vara en vacker plats att bo på. Jag gillar dina bilder!
Morgan

elena cn sa...

Vilket lustigt namn...har naturligtvis inte hört det förrut men...så vackert!

Göran Jönsson Skrea sa...

Hej Camilla!
Du håller uppe ett dubbelperspektiv i ditt sätt att jobba.
Nya platser- har aldrig hört talas om platsen tidigare.
Och sedan Ständigt nya spännande perspektiv när Du sedan jobbar vidare på platsen.
Mycket bra tycker jag .
Jag blir inspirerad och lär mej något nytt , tack
Hälsningar Göran J

Karin A sa...

Vad kul att du tog dig dit! Jag har läst om det och sett bilder på en annan blogg, måste säga att det fascinerar mig och jag tycker det är jättevackert (men så gillar jag också tyska gamla städer). :) Fina bilder Camilla!

Kram Karin

Charlotte Tollstén sa...

Har också velat hoppa av när jag passerat med tåget mellan Göteborg och Malmö.
Nu fick jag en liten rundtur..Tack!

marie-louise sa...

Men så fint!

Nattsyrran sa...

Har aldrig hört talas om det men det ser fantastiskt fint och spännande ut. Underbara bilder som förmedlar att våren har kommit till er, eller åtminstone är på god väg. Här snöar det =(.
Kram

Erik sa...

Fasiken, grillarna mot den röda väggen. En pärla! Även brevlådorna på rad fångade mitt intresse. De tyska gavlarna mm lämnade mig lustigt likgiltig. Men det är jag det ;-)