tisdag 21 april 2009


Eila och jag tog en cykeltur igår kväll, fortfarande är det så pass kallt att man får använda vantar på morgon- och kvällsturerna. Bönderna jobbade för fullt på åkrarna som vi cyklade förbi, undrar vad det är de sprider ut? Knappast något ekologiskt jordbruk det här...

11 kommentarer:

Photos by Storm sa...

Så vackra och rena bilder. Stämningsfulla! Men som du säger, man blir orolig över vad som sprids. Ha det bra/kram

Randi sa...

Ljuvliga landskapsbilder. Det är det här jag älskar i Skåne. Att det är så mycket himmel! Jag har mest upplevt storstäder med smog, dimma och höga hus. Skåne blev rena Paradiset - så nära himlen. Och just det visar dina bilder.
Ha en skön dag!
Kram Randi

PS. Jag har sällan med mig kameran - det blir mobilbilder om jag lämnar tomten...*fniss*.

Kerstin sa...

Otroligt vacker himmel på dina bilder. Den sista bilden är fantastisk. Förstora och gör canvas av den.
Ja vad bonden spred ut vill vi nog inte veta.
Må så gott och maken hälsar och tackar för gratulationen. :)

bildburken sa...

Oj så underbara vyer! Jag gillar verkligen din foto stil. Har tittat in till din blogg en tid nu och njutit av alla underbara bilder. Tänkte det var dags att lämna en liten hälsning. Ha en härlig vecka.

anna of sweden sa...

Vackra bilder. Jag kan riktigt känna doften av svensk vår.

Karin sa...

Vilka läckra bilder! Traktorn med tillbehör ser nästan ut som en leksak och kullarna är så fint böljande. Ja, man vill nog inte veta vad det är de sprutar ut.
Söt tjej med fin cykel också, och jag som trodde att ni skåningar slapp vantar;-) Här har det varit täckjackskallt och vantar på. / Kram
Ps. kan du avslöja något knep för att få sådana fina och skarpa landskapsbilder? Jag skulle så gärna vilja lyckas med det någongång.

Anonym sa...

Fina landskapsbilder, bilderna med traktorn fastnade jag för. Dom känns stilrena och har en läcker känsla på något vis. Traktorn verkar så liten. Jag gillar bilderna!
Morgan

Sven sa...

Det sprutas troligen ogräspreparat i höstsäden, för att det skall gå att tröska utan problem sen i höst. Inga rester finns kvar i grödan ! Det finns värre saker i vår värld ! Njut av underbara lantbruksbilder bara ! Ekologiskt lanbruk är ej heller utan problem !

Peter Olofsson sa...

Hej! Oumberlige Peter här! Som du ser så är det en omöjlighet för mig att ta det lite lugnt!(ler).
Världen är full med viktiga saker att ta i tu med, har verkligen inte slutat blogga på www.oumberligating.blogspot.com utan den får vila ett tag, nu är det www.jernsaxen.blogspot.com som gäller i ett tag framöver tills det blir en egen hemsida! Oumberligabloggen skapades faktiskt som en liten "draghjälp" för Jernsaxen bloggen och för att nå ut till fler människor om sjukvårdproblematik och patient/smärt frågor. Stora områden och svåra att hantera men en sak är säker desto mer det skrivs om dem desto bättre ur alla synvinklar.
Nu vill jag be dig käre läsare av Oumberligabloggen att titta in på Jernsaxenbloggen som jag idag skriver ifrån. Min önskan är att du också lägger till dig som föjare av den, bloggen är lika fri och okomersiell och opolitsik som Oumberliga. Mitt enda mål med den i bloggform är att få så många läsare som möjligt och självklart också kommentarer. Det är visserligen inte det viktigaste men känner du för att skriva en rad så självklart så uppskattas det! Mitt mål är att även Jernsaxen ska länka vidare till allmäna bloggar som kan ge förströlese och glädje i vardagen, kommer skicka ut förslag var du vill ha din blogg under för rubrik, exempelvis inredning, foto, konst osv men det tar ett litet tag. Vill du inte synas på den sidan varken som följare eller blogg så respekteras det självklart, då ses vi bara på Oumberliga bloggen(ler). Är det någonting du undrar över så går det bra att maila till jernsaxen@live.se så reder vi ut eventuella frågor. Berörs du personligen av sjukvårdsfrågor, patientproblematik, försäkringskassa eller liknade så vill jag gärna ha material om det, skriv gärna en lång kommentar så andra kan läsa. Mår du bra och är frisk som en nötkärna(ler) så var glad för det och stöd oss andra (patienter och anhöriga) genom att bara vara "följare" och tyck gärna till om det är något som är bra eller dåligt i mina inlägg!
Stor varm Kram från Oumberlige Peter!
Tack för hjälpen på förhand vill jag också säga!
PS: Camilla ursäkta massutskicker, men nu är det nödvändigt, härliga bilder som vanligt hos dig och självklart så ska dina bilder och länkar finnas med på Jernsaxen också i framtiden! Kram från Peter!

Karins fotoblogg sa...

Hmm... ja det enda positiva med, vad det nu är, bonden släpper ut är att det blev effektfullt på bild.
Mycket vackra landskapsbilder och jag undrar som min namne hur man får till skarpa landskapsbilder. Var fokuserar du i bilden och vilken bländare och objektiv använder du?

Kram

Matilda [myphoto.blogg.se] sa...

Otroligt vackra linjer i dina foton Camilla!