tisdag 12 maj 2009

I min iver att fotografera rapsfält glömde jag nästan bort ramslöken, som tur var kom jag på det i eftermiddags och cyklade till skogs med kameran som sällskap. Oj, oj, oj vad det doftade gott i skogen och så vackert det var med tusentals vita blommor mellan trädstammarna, så ljuvligt...

14 kommentarer:

Photos by Storm sa...

Nu får man verkligen sortera intrycken när allt runt omkring är så vackert. Jag fastnade för den tredje bilden från slutet som är tagen ovanifrån. Dina rapsfältsbilder är också mäktiga.Ha det bra/kram lis

Karins fotoblogg sa...

Jag tror jag aldrig har sett ramslök live... men det verkar ju helt fantastiskt! Och vackra är bilderna du har tagit.

Ännu ett porträtt finns att beskåda hos mig.

Kram

Klara Desser sa...

Kunde du plocka någon ramslök? Jag köpte i dag i affären. Har aldrig sett det, och fantastiskt i lilla Svedala. Men det måste ha kommit en speciell ryttare med den, kanske av kunglig börd, för den kostade massor! Men det var gott i salladen.

Ha det mysigt i Stockholm. Jag har aldrig varit på den restaurangen du skrev om inne hos mig men på en annan som heter "Halv grek plus turk". Älskar meze, som ju är turkarnas tapas.

Jag blev lite sugen på att ta en promenad när jag var ute i trädgården och plockade ner tvätten, men jag är alldeles för trött! Får bli i morgon, ;-) Kram!

Marie sa...

jolies couleurs douces dans cette série.

Kerstin sa...

Oj så fint det är. Har aldrig sett ramslök på riktigt. Det sägs ju att man inte ska fota blommor uppifrån men den bilden är den absolut bästa.
Ha det gott.

Fundera grönt sa...

Åh ljuvligt! Var på Kinnekulle förra veckan och vandrade genom hav av ramslök, men dessvärre blommade den inte då, men var på gång.
Ha det gott!
Nanna

Camellia sa...

Underbara bilder – gillar också den rakt ovanifrån, oväntad och grafisk. Här kallas ramslök vild vitlök, och den växer också i skogsgläntor, men man kan ha den i trädgårdar har jag sett – vill ha.

oumberligating sa...

Nu ska jag göra en såndär grymt lång kommentar inne hos dig och några till. Jag har varit en dålig bloggare ett tag tycker jag, alldeles för få och för korta kommentarer inne hos dig på din fina blogg. Har fastnat i bloggande om toalett besök och äcklig sjukhusmat, förstår att jag hamnat på bottennotering när det gäller besök på mina bloggar. Nu är inte det målet att få så många besökare som möjligt, men man blir ju glad som du själv vet när man får en liten kommentar om det man skrivit, fotograferat eller köpt!
Bloggar idag själv och jordgubbr som är synonymt med sommar för mig och "Lilla Frun" och nya forkarrön har visat att det dessutom är ännu nyttigare än vad man kunnat påvisa tidigare, sådan frskarrapporter gör en extre glad, för det mesta brukar de ju bara visa hur farligt allt är! Här på Södertörn skiner solen idag hoppas det gör det hos dig också. Var rädd om dig på alla sett så "ses" och "hörs" vi cyberrymden!
Kram ifårn Oumberlige Peter!
PS:
Att dina bilder är fantastiska kanske jag inte behöver säga längre(ler) jo, självklart så gör jag det!

elena cn sa...

Jasså, det var Ramslök! Hade inte den blekaste....men jag fick en STOR känsla av bröllop med allt det vita och vackra:)

Nattsyrran sa...

Oj så vackert! Och spännande att se skillnaderna i naturen och i landskapet mellan Skåne och Mälardalen. Underbara färger =)

Nässelblom och choklad sa...

h så lyxigt md ramslök. Det är bland det godaste som finns!

Carolina sa...

Så vackra bilder:)

Jörgen Håkansson sa...

Störtsköna bilder.

Matilda [myphoto.blogg.se] sa...

Det var ett tag sen jag besökte din otroligt fina blogg Camilla och jag upptäcker att jag har saknat dina rena och vackra foton.

Jag tackar djupt över gratulationerna! :-)
Och som du kanske har märkt har jag hoppat av Månadsbilden, då jag råkades missa en gång eftersom vi åkte till stugan just den helgen. Sen glömde jag att haka på igen... Tyvärr. Men om det blir något nästa år ska jag nog delta igen!

Kramar /Matilda