fredag 5 februari 2010






Bilder från byn där jag bor, en sedan länge nedlagd bensinmack och en gammal tvättstuga, nu står husen tomma och förfaller. Jag har sett det när jag har åkt genom andra små byar också, affärer läggs ner, konditorier slås igen, bensinmackar gapar tomma och öde. Allt liv flyttas in till stan, alla inköp måste planeras noga och att äga en bil blir ett måste för att överleva, tråkigt...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det så, företagarna i dom små byarna gynnas för dåligt. Oftast är det nog så att jobbar man i stan passar man nog på att handla i stan också. Bilen är helt klart ett måsta för att överleva vardagen. Man ser alltför ofta övergivna hus och affärer...-bra bilder och bra text!
Morgan

Maria Thorbjörnsson sa...

Visst jag håller med..de bara står där utan att tas om hand..men attans vilka fina foto det blir..
Ha en skön helg..Maria

Nässelblom och choklad sa...

Ja, så tråkigt att det är så. I det större samhällena blir det till stor del ett väldigt likriktat utbud av kedjor som finns. Fina bilder, även om det är sorgligt att lokalerna står tomma.

Randi sa...

Du är verkligen produktiv - hur hinner du hela tiden skapa nya konstverk??? Men det är ju tur för oss, som kommer hit för att njuta!
Kram Randi

Ninne sa...

Roligt att DU dokmenterar gammalt. Visst är det så att mycket förfaller o man fattar inte riktigt att för bara ngt år sen var där fullt m människor på den lilla gatan.??
Kanske kommer det tillbaka en gång?? Det är bra vi blir påminda om Förstörelsen....
Kram Ninne

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Fint som vanligt. I dina ögon blir t o m en elkabel plus ett tomt fönster snyggt.. du kapar bilderna perfekt tycker jag:-)

Hillevissan

Kersti sa...

Det är verkligen trist när allt koncentreras till storstäderna och landsbygdens små byar töms. När allt likriktas och blir lika så att man inte vet om man är i Stockholm, Göterborg eller Malmö. Samma affärer, samma utbud. Sånt är tråkigt tycker jag. Men bilderna är långt ifrån tråkiga. Lika fina som vanligt.

Karin Wijk sa...

Ja det är tråkigt när landsbygden "förfaller". Vi har också flera exempel på det där vi bor. Men det är något speciellt med bilder på övergivna hus o dyl. Dina bilder är vackra tycker jag. / Kram

Karin A sa...

Det är trist när de mindre städerna förlorar affärer och andra verksamheter (ofta till förmån för stora köpcentra). Kan ändå inte låta bli att tycka att det ibland är vackert med förfall. Fina bilder Camilla!

Kram Karin

Ninni sa...

Visst är det sorgligt att de små byarna avfolkas och butiker läggs ner. jag håller helt med dig. Men vilka fantastiska bilder det har blivit av det! Jag njuter Camilla!
Må så gott!
Kram NInni