onsdag 19 oktober 2011
Nästan galet tidigt var det en tupp som gol och det tog ett tag innan hon stängde av alarmet på sin mobil, kanske inte så konstigt för klockan 05:00 sover man väl ändå som bäst...MEN hon hade bestämt sig (och hennes planer går nästan aldrig att rubba på), surdegsbrödet skulle bakas innan hon gick till skolan och vilket bak det blev... Med en känslig brandvarnare som tutade varje gång ugnsluckan öppnades, en mamma som sprang runt likt en yr höna och öppnade dörrar, fönster och viftade med garderobsdörren för att få tyst på oväsendet och en surdeg som fastnade lite här och var i köket... Till slut blev bröden färdigbakade och vilka bröd det blev och vad vi skrattade åt hela historien på kvällen när vi åt soppa med hembakat surdegsbröd... 

8 kommentarer:

gamla skolan sa...

Mmm ser verkligen gott ut , soppa och surdegsbröd är en av mina middagsfavoriter !
Kramar // Susanne ♥

mammi sa...

Tänk va mycket man hade hunnit med om man inte gör som jag. Klockan ringer ½9..
Kram

Nässelblom och choklad sa...

Haha, vilken historia och vilken oerhört beslutsam tjej som satte igång att baka innan skolan. Men det är väl den tiden som gäller för bagare! Bilderna är underbara och jag gissar att brödet också blev alldeles underbart till soppan. Mmm, surdegsbröd är speciellt.

Mia sa...

Haha, jag kan riktigt se er framför mig... ;o) Brödet ser verkligen fint ut...mums!
// Kram

Della sa...

Det ser så gott ut. Det verkar ha varit värt "besväret". :-)

Karin A sa...

Oj vilket brödbak! :) Brödet ser dock väldigt gott och "lyckat" ut.

Kram Karin

Michèle Dassy sa...

Yhose pictures are so beautiful, "familialrly" beautiful!

Anna of Dallas sa...

Jag skall också börja baka bröd igen nu när det börjar bli lite svalare här Texas. Jag pratade med Sonen, som inte har skola om fredagarna, för en stund sedan och han sa att han skulle baka kaka. Morotskaka är en av våra favoriter så jag hoppas på det. Sist bakade han en banankaka som inte var så jättegod.