Jag fyller upp frysen inför sommarlovet, pizzabullar med hemlagad tomatsås, soltorkade tomater, prosciutto, mozzarella och ruccola. I den vegetariska varianten är prosciutton utbytt mot pinjenötter, jäklar vad goda de blev...
Pizzabullar, cirka 40 st:
50 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl
Gör degen likadant som när du bakar kanelbullar, låt jäsa 30 minuter. Dela degen i två bitar, kavla ut varje del till en rektangel, så tunn som möjligt. Lägg på valfri fyllning, rulla ihop och skär 1 1/2-2 cm tjocka bullar. Låt bullarna jäsa 20 minuter, pensla med ägg och strö över oregano och ev. riven ost. Gräddas i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.
Pizzabullar, cirka 40 st:
50 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl
Gör degen likadant som när du bakar kanelbullar, låt jäsa 30 minuter. Dela degen i två bitar, kavla ut varje del till en rektangel, så tunn som möjligt. Lägg på valfri fyllning, rulla ihop och skär 1 1/2-2 cm tjocka bullar. Låt bullarna jäsa 20 minuter, pensla med ägg och strö över oregano och ev. riven ost. Gräddas i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.
4 kommentarer:
Wow, så goda de där bullarna ser ut. Kan du skicka hit några?
Kram
Hallå där , vad gott allt ser ut, lite recept kanske??/Torprosen
Det lät och såg gott ut!
Tack för att du delar med dig av receptet, ska testas.
Mmmm vad gott det låter. Detta måste jag testa. De turkiska körsbären ser också så läckra ut på dina foton :)
Må så gott!
Kram Ninni
Skicka en kommentar