torsdag 3 april 2008En späd liten vitsippa, Anemone nemorosa, som faktiskt är giftig - det hade jag ingen aning om förrän jag läste det i min bok Vilda växter i Norden. Överallt i skogarna har vitsipporna slagit ut så det gäller att passa på att fotografera dem nu för de brukar vissna ganska snabbt.
Jag bestämde mig för att inte missa vitsipporna i år så jag tog på mig mina gamla trädgårdskläder och körde till en liten skogsglänta som ligger ett par kilometer hemifrån, där dök jag ner bland vissna löv och lera. Små ivriga spindlar sprang omkring kors och tvärs bland löven och jag försökte att inte bry mig om dem utan koncentrerade mig på sipporna istället. När jag satte mig i bilen var jag ganska lerig, hade löv i håret och till min fasa sniglar krypande på byxorna och ena handen.Så fort det slutar klia av alla inbillade djur som kryper på min kropp så skall jag ge mig ut i skogen igen...

2 kommentarer:

Fundera grönt sa...

Hej!
Har inte haft nätuppkoppling på några dagar så jag hade flera bilder att komma ifatt med här ser jag. FINA! Härliga vårdagar nu ... Ha det gott!

Anneli sa...

Vilka underbara vitsippebilder!! Särskilt den första är helt bedårande!!

Må gott
//Anneli