måndag 23 mars 2009


Om man tittar riktigt nära så ser man de små knopparna på rosmarinen, tänk vad härligt när den står i full blom. Jag köpte den våren 2006 och den fortsätter att växa och växa, i år måste den få en ny kruka för det börjar bli trångt i den gamla...

11 kommentarer:

Karin sa...

Doften/smaken av Rosmarin är inte dumt!. Fin på bild också. Jag ser de små knopparna, du ser ut att vårda den ömt. (Gick dock ej att klicka den sista bilden större).
Så snyggt med den vita väggen som den står mot också. / Karin

Ninni sa...

Fina bilder på havets dagg. Rosmarin är en härlig krydda! Den använder jag ganska mycket men har ingen planta just nu. Var glad att den trivs hos dig. Den står så fint mot den vita väggen som Karin påpekar.
Må så gott!

Photos by Storm sa...

Vad härligt att du lyckas övervintra den. Jag gillar doften och det är så härligt att bara gå förbi och nypa på den lite grann. Här klarar de inte alltid att övervintra utomhus. Ha det bra/Lis

Kerstin sa...

Vad kul att den klarar sig varje vinter. Den är verkligen vacker där den står mot den kritvita bakgrunden.
Ha det gott.

Nattsyrran sa...

Jag är lite dålig på färska kryddor men har ofta tanken på att skaffa mig en liten kryddsamling. Tyvärr kommer jag aldrig längre än till tanken. Men det är alltid något...
=) Susanne

elena cn sa...

Det finns inget bättre än färska kryddor...vi får handla våra på Coop istället:)

Fredrik Setterberg sa...

Läckert foto på rosmarinen. Den är riktigt bra i grillmarinader. Det börjar dra ihop sig!

/ Fredrik

Anna of Dallas sa...

Lustigt! Jag tog en bild av min lavendel mot väggen i lördags, nästan likt din bild, men det blev inget vidare att visa på bloggen. Du hade åtminstone en fin vit vägg som bakgrund.
Lavendel är min favorit, men rosmarin doftar också jättegott och smakar dessutom gott.

Karin A sa...

Åhh, fina bilder på Rosmarinen! Så underbart att den redan har knopp. :) Kram Karin

Petra C sa...

Grönt är skönt.
Här har det blivit grått igen med ymnigt snöfall igår. Jag ryser... vill ha vår och knoppar och grönska. Får jag inte mer grönt och solljus på min månadsbild i mars tror jag att jag blir galen ;)

PS. Det går inte att klicka upp den sista bilden så att den blir större.

Lime sa...

Rosmarin är en kanonkrydda och en riktigt trevlig växt i köksträdgården. Har du krukan inne på vintern och ute på sommaren alltså?

Ha dé!