söndag 12 juli 2009








Vår tredje dag i Göteborg lämnade vi av barnen på Nordstan för lite efterlängtad shopping, Björn och jag roade oss på Göteborgs Konstmuseum och på Trädgårdsföreningen. Skönt att bara vara vi två en stund, att kunna titta i lugn och ro och att kunna äta sushi till lunch utan barnens protester...











Den fjärde och sista dagen i Göteborg gick vi en runda i hamnen vid GöteborgsOperan, förbi en massa båtar som fungerade som ett slags båtmuseum, såg Paddan komma farande i full fart med massor av turister, gick förbi Casino Cosmopol som hade dukat tjusigt med små blommor på uteserveringen, gick in i en kyrka och fann lugnet en liten stund, tittade på spårvagnar och sedan började det plötsligt att regna. Vi tog skydd inne på Nordstan, åt kebab och falafel till lunch, shoppade lite till och på kvällen bar det av med tåg mot Skåne. Även om inte boendet var det bästa så hade jag gärna stannat några dagar till, Göteborg är en härlig stad med många fina platser att besöka och jag har massor av fotoidéer till nästa gång vi kommer dit...



Nu blir det några dagars paus igen för imorgon bär det av mot Mölndal och GothiaCup...

16 kommentarer:

Maria Thorbjörnsson sa...

Just nu sitter jag och bara tittar runt på bilder-för att få tillbaka glädjen-den kommer snart-för dina bilder hjälper till
Kramen Maria

Della sa...

Jag har sett för lite av Göteborg, förstår jag nu. Är egentligen bjuden till fest i Göteborg den här helgen, men fixade det inte riktigt p g a av att det är väldigt lite tid mellan mina två resor. Men nu ser jag vad jag missat.

Anne-Lie sa...

Var oxå i Göteborg igår! Gick runt på 5:an och sen blev det Liseberg - detta tillsammans med vänner från Hofors!
Fina bilder du fångat!

Karin sa...

Det låter som om ni verkligen har gjort Göteborg! Kul och vilka fina bilder du har tagit. :) Jag blir sugen på att ge mig ut och fota när jag ser dem. Maritiman heter båtmuseet intill Operan - det är verkligen häftigt om man gillar militära skepp och båtar. Vad tyckte du om Trädgårdsföreningen? Blev det även besök på Botaniska?

Kram Karin

Photos by Storm sa...

Jättefina bilder som visar olika sidor av staden. Så kul att åka på Gothia. Där har vi varit flera gånger. Nu hoppas jag verkligen att ni får bra väder i veckan. Vi åker till Malmö i morgon...jag längtar så/Kram Lis

Karin Wijk sa...

Låter och ser ut som ni haft/har en härlig vistelse i G-borg. Fastnade speciellt för bilderna med dörren med glasrutan mot växtligheten och "ormbunken" :-)
Lycka till på Gothia cup och resten av resan! / Kram

Anonym sa...

Det här var som en bättre turistbroschyr. Jag blev hemskt sugen på att ta en tur till Göteborg!

Hoppas din sommar är fin! jag har vilat klart nu och startar upp med en ny blogg. Hälsa på om du vill :)/Anna (Juinform)

Anneli sa...

Vad härligt att du och din familj haft det skönt i Göteborg!
Härliga bilder där jag verkligen fastnar för ormbunksbilden. SÅÅÅ läcker när man förstorar den!! Och den randiga (bild nummer 7 tror jag) så färgglad och härlig!

Må gott och ha en fortsatt skön sommar!

kram!

Batgirl sa...

Ett tydligt bevis på att det inte är underbara Skånes förtjänst för dina fina bilder. En jättefin skildring av Göteborg!

Kerstin sa...

Nu har jag äntligen fått tid att titta in hos dig. Vilka härliga bilder du visat från Göteborg.
Jag blir smått lyrisk av ormbunksbilden. Så fint fotad.
Vi var i Göteborg förra sommaren men hann inte alls se så mycket som ni gjort. Jag fick ett stort sug efter att se mer av stan sen jag sett dina bilder.
Ha en fin tisdag.

Susanne sa...

Ja, visst är Göteborg en härlig stad. Ska dit i oktober då dottern ska på reunion party och återse alla språkrese-kompisar igen. OCH självklart ska jag och en annan mamma med och ta en helg för oss själva och passa på och bara njuta. Döttrarna går på sitt party och vi tar oss ut och njuter på egen hand=) Kram

Allis sa...

Härliga bilder!!
Kramis

Anonym sa...

Kul att du tycker Göteborg är en okej stad där finns många spännande platser. Några av dina bilder här vet jag var motiven finns, det har varit roligt att fått tagit del av era semesterdagar i Göteborg många bra och spännande bilder bjuds det på i vanlig ordning tycker jag.
Morgan

elena cn sa...

Åh, vad trevligt med en liten tripp till Göteborg! Sist jag var där var med sonen och hans klass när de slutade 5:an, för 6 år sedan!! Då var vi på Liseberg och tog en tur med Paddan bl.a. Härliga minnen!!
Sköna sommarhälsningar önskar jag dig!!

Pockethexan sa...

Du bara MÅSTE vinna pris i år också för dina bilder...

<;}

Fundera grönt sa...

Synd att du var i Göteborg när jag inte var hemma! Hade varit kul att ses. Är i Stockholm för tre veckors praktik, som avslutades idag. I morgon hem och mot ledighet! Ha det gott!
Nanna