tisdag 2 februari 2010




Eftersom Skåne är ganska platt, här finns inga berg och inga stora skogar, så blåser alltid snön ut över vägarna. När jag gick en runda imorse blåste det redan rejält och plogbilarna var redan i full gång, nu har det börja snöa också och enligt väderprognosen väntas det komma upp mot 2 dm snö. Knappast läge för att köra en runda...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Snöland är fint och visst är skåne platt men bilder tar du ändå och fina sådana. Jag ser du fotograferat en Scania också, roligt att se det man byggt körs även där. :)
Morgan

Randi sa...

Så vackert det kan bli på bild... gillar inte läget just nu. Utanför fönstren yr snön och sikten är kort. Hoppas nu bara att vi får behålla elen i alla fall!
Var rädd om dig!
Kram Randi

Annelie Johnsson sa...

Ja, ett sånt väder vi har nu ikväll- blir till att hålla sig inomhus, under en varm filt...

Ninne sa...

Har precis varit ute på en liten promenad"köpa mjölk" tur till Byn.
Inget så där trevligt väder här heller.Bor ju sen många år här uppe i N.Skåne o där är stor skillnad på snöoväderna här o nere på Österlen, men nu blåser det till drivor även här.
Nu är det bäst o krypa in i filten o ha dé gott.
KRam Ninne

Malin Malmberg sa...

Ja, denna vinter har verkligen ställt till det för trafikanterna. Jag själv har inte drabbats så mycket eftersom jag cyklar eller går till jobbet.
Din översta bild är jättesnygg. Jag gillar det enkla i den. Grattis till en bra bild!
Kram M

Jörgen Håkansson sa...

Här i Borås vräker snön ner i skrivande stund. Får se hur det går att köra till jobbet imorgon.

Photos by Storm sa...

Fina bilder som visar det platta landskapet. Det snöovädret har vi haft i natt, ca 1,5 dm och meterhöga drivor. Det blev ett riktigt träningspass på hundturen i morse. Höga benlyft i tungsnö, bitvis upp till knäna. Ölandsborna tar sig inte till jobbet just nu. Ha en bra dag/kram Lis

ulrika sa...

Vackra vinter bilder och nu har ni fått mer snö, vi också här uppe i Göteborg.
Ulrika

Karins fotoblogg sa...

hmm... det blir till att vara hemma och mysa då? Du får rigga fotostudion :)

Ha det bra, kram!

Randi sa...

Jag håller med dig Camilla, jag skrev just nu i min blogg att jag så gärna ville ge mig iväg för att få ta lite bilder. Har sprungit från fönster till fönster för att åtminstone få några bilder. Jag kommer inte ens ut genom grindarna. Massa plogjobb återstår!!!!! Typiskt, men så är det, när man bor på landet.
Kram Randi

Nässelblom och choklad sa...

Även här är det blåsigt (fast inte lika mycket) och lite hårda snökorn far runt i luften. Vi får se vad det blir. Har inte hunnit med att kika in eller blogga själv. Får lite dåligt samvete när jag inte hinner göra inlägg, men försöker intala mig att en blogg enbart ska vara kul. Nu har jag i alla fall uppdaterat mig här hos dig och spanat in dina snygga bilder.