måndag 1 februari 2010


En kväll kröp jag allra längst in i förrådet och letade fram vår gamla telefon, barnen blev eld och lågor, de tyckte att den var jättehäftig men undrade hur man ringde med den...

22 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilken nostalgitripp. Jag kan tro att det i barnens ögon är en sak från stenåldern, men det var ju faktiskt inte så längesen vi använde de där telefonerna.
Kul att få se den.
Ha en fin dag.
Kram

Maria Thorbjörnsson sa...

Kan undra om telefonkatalogerna kommer att finnas i framtiden..tycker mej känna att dom blir tunnare för varje år..reagerade som dina barn en gång i tiden när jag såg en telefon utan nummerskiva(länge sedan)hos min mormor..Frågade likadant..Hur ringer man..
Ha det..Maria

Maria Thorbjörnsson sa...

PS jag glömde skriva att man på den tiden blev kopplad genom telefonist..DS

Ninne sa...

Nostalgi eller Hur var det förr?
Det är mycket som dagens barn inte vet hur det fungera-- precis som vi äldre inte hittar rätt i alla it-teknikens krumelurer.
Tänk efter hur mycket som hänt de sista 50 åren!! ??
KRam Ninne

Cecilia sa...

Hej Camilla!
Det var länge sedan jag tittade in hos dej och blir nu glad när jag ser dina bilder. Vilka minnen jag får av din telefon. Det var på den tiden då det var kö till telefonen hemma, och tänk vad sladden korvade sej. Ha det bra!

Anonym sa...

Visst är dom kult, jag gillar bilden och den för mig många år bakåt i tiden. Jag var inne på en second hand för lite sen då stod en sån telefon där, självklart kunde jag inte låta bli att låtsas ringa lite. Bra jobbat, undrar vad du letar fram nästa gång i förrådet. :)
Morgan

enchocolatte sa...

This photo reminds me to:
1. call few of my friends and
2. the times when cell phones did not exist.
This phone has its soul and style!
Kram,
E.

pudelflicka sa...

ja nu tycker man de gamla telefonerna är häftiga. Jag har en gammal telefon också + alla moderna. Nu har inte så många den vanliga telefonen då flera använder mobilen som fast telefon.
Jag hörde på tv att det inte har varit en sådan vinter på 50 år. Här har det kommit snö också i dag och nu får det gärna bli vår för mig.
Kram Hedvig

e sa...

i really like this. I enjoy rich monochromes with clean lines and contrasts. You do such beautiful work, it's a pleasure to follow your blog. Lizzy :)

Anna of Dallas sa...

Min son har lagt in en applikation på sin Google-phone som visar en gammeldags nummerskiva och man får alltså dra med fingret över skärmen för att slå numret ... och det låter till och med precis som en gammal telefon.

karina sa...

ha ha kan tro att barnen tyckte denna telefon var från stenåldern...men fina är de...mycket finare än dagens telefoner... snygg bild!!

Kram K

Randi sa...

Vilken söt historia...och läckert nostalgisk bild.
Kram Randi

Anonym sa...

Hihi! Så charmigt att undra hur man ringde med en sån. Man känner sig lite gammal nu ;))

Cool bild på telefonen!

//Malin H

Sophie sa...

cool telefon! Jag skulle vilja ha en sån :)

Malin Malmberg sa...

:) Fina gamla telefonen... Min farmor har fortfarande en sån där gammal i svart backelit med vev på sidan. Eller tja, veven är inte kvar men där är ett hål efter den.

Kersti sa...

Hade nästan glömt de där telefonerna. Kom på nu att vi har en gammal kobra i garderoben. Skulle kanske ta och titta efter.

elena cn sa...

Haha! Min 9-åring kunde inte heller fatta hur man skulle göra med den där telefonen UTAN knappar:)

Karin A sa...

Hihi, visade du dem? Härlig bild - riktig retrokänsla. Fina porträtt i inlägget nedan. Kul att du blev nöjd med att ha svartvitt inställt för början. Jag tycker det är svårt med vad man ska välja.

Ha det gott!
Kram Karin

Nollan sa...

Riktigt snygg bild, fin gråskala och tjusigt motiv :) Mina föräldrar hade faktiskt en sådan där i bruk fram tills de flyttade för ett par år sedan!

Karin Wijk sa...

Är nog bra för stressade människor med sådana telefoner. Går inte att stressa när man slår tel.numret ;-) Brukar få prova på hemma hos mamma och pappa ibland. Är ju uppvuxen med denna modell. Den är rätt snygg faktiskt. Snyggt fotat! / Kram

Karins fotoblogg sa...

Ja, den telefonen är inget för stressade personer ;)
Nostalgi!
Snyggt fotat och fint i svartvitt!

Ha det gott!
Kram

Klara Desser sa...

Ja, det är nästan så att man har glömt det själv! Sist jag provade minns jag att det var lätt att slinta, och speciellt irriterande var det ju när man var på sista eller nästsista siffran!

Håll ut i snön! Kram!